Sivukartta LVI Henri Grönroos

Luotettavaa ja laadukasta
putkityötä pannuhuoneessa

T:mi Henri Grönroos tekee myös pannuhuoneeseen liittyvät putkityöt nopeasti ja luotettavasti. Teen lämminvesivaraajan huollot ja vaihdot, öljy- ja lämpökattiloiden vaihdot, CTC lämpöpumppujen ja varaajien  asennukset, Gebwell  kaukolämmönjakokseskusten asennukset, venttiilien vaihdot, putkivaihdot sekä muut putkityöt ammattitaidolla.

Jos pannuhoneessa / teknisessä tilassa on venttiilejä, jotka ovat jumissa ja ovat sen näköisiä, ettei niihin uskalla koskea, kannattaa ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 Lämminvesivaraajat

Lämminvesivaraajien tekninen ikä on 20 vuotta. Käyttöikään vaikuttaa varaajan käyttö, huolto sekä veden laatu. Korroosiosuojauksena on varaajissa ruostumaton teräs, emali tai kupari. Kunnallisissa vesissä voi pääsääntöisesti käyttää kaikkia kolmea tyyppiä, mutta porakaivo-, lähde- ja järvivesien kanssa mikään korroosiosuojaus ei ole riittävä kaikille vesilaadulle. Tästä esimerkkinä vahvasti kloridipitoinen vesi, johon emalivaraaja soveltuu ruostumatonta varaajaa paremmin. Emalista korroosiosuojausta käytettäessä on suoja-anodi tarkistettava säännöllisesti. Kuparista korroosiosuojausta käytetään pääsääntöisesti kunnallisissa vesissä. Kupari liukenee veteen mikäli ph-arvo on alle 6,5. Tämä näkyy vesikalusteissa vihreänä värinä.

Ruostumattomasta teräksestä tehtyjä varaajia ei voi käyttää jos korkeat kloridipitoisuudet voivat aiheuttaa pistemäistä syöpymistä tai veden kalkkipitoisuus on korkea, eli vesi on kovaa. Valitse silloin emaloitu tai kuparinen lämminvesivaraaja.

Varaaja antaa noin kaksi kertaa tilavuutensa verran 40 asteista suihkuvettä.
Suihkusta virtaa vettä noin 12 litraa /min.

Lämminvesivaraajan oikea koko riippuu käyttäjien määrästä ja sähkölämmityksen muodosta (suora/yösähkö).Pieniin käsien- ja hammaspesuihin mökillä riittää hyvin pieni esim. 15 litrainen varaaja. Tätä voidaan käyttää myös puskurisäiliönä, jos lämpimän veden tulo kestää kohtuuttoman kauan.

Normaaliin 2-3 henkilön kulutukseen riittää 200 litraa ja 4-5 henkilöä vaatii 300 litraisen varaajan.

 

MAALÄMPÖPUMPPU

Maalämpö on helppo ja huoleton lämmitysmuoto. Sen käyttäminen on vaivatonta, sillä maalämpöpumppu ei vaadi juurikaan huoltoa. Maalämpöratkaisut sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Maaläpö on ekologinen valinta, sillä siitä ei aiheudu ympäristöä kuormittavia hiilidioksidi- tai hukkaspäästöjä. Se on uusiutuvaa energiaa. Maalämpö voi pienentää lämmityskulujasi jopa 80%, joten alkuinvestointi maksaa helposti itsensä takaisin. Maalämpö tuottaa kulutukseensa nähden  ainakin kominkertaisen määrän lämpöenergiaa.

Sähköllä tai öljyllä lämmittäminen maksaa 12-18 senttiä/kWh, kun taas maalämmöllä lämmittäminen maksaa vain 3-6 senttiä/kWh. Tämä tarkoittaa 10-20% vuotuista tuottoa investoinnille.

Maalämpö tarjoaa myös riskittömyyttä. Kun lämpö saadaan suoraan turvallisesta peruskalliosta, olet suojassa mahdollisilta energiahintojen vaihteluilta.

CTC GSi-12 on maalämpöpumppu, joka säätyy automaattisesti talon lämmitystehon tarpeeseen. Kompressorin teho nousee, kun lämmöntarve kasvaa, ja päinvastoin. Tämä tekniikka antaa maksimaaliset säästöt. CTC GSI-12 on täydellinen pumppu normaaliin omakotitaloon, muuttuvalla 2,5-12 kW tehoalueella. Invertteriohjattu kompressori ja elektroninen paisuntaventtiili mahdollistavat korkean vuosihyötysuhteen ja samalla minimaaliset käyttökustannukset. CTC GSi-12 uusi tekniikka, käyttövesivaihdin tuottaa runsaasti lämmintä käyttövettä, jopa 300 litraa, mikä on enemmän kuin kilpailijoilla. Uusi parannettu tankin eristys vähentää energiahäviötä entistä enemmän.

CTC GSi-12 on varustettu 4,3" värillisellä kosketusnäytöllä, jossa on suomenkieliset valikot, sekä selvät symbolit. Tämä tekee laitteen käytöstä todella helppoa. Asetusten muuttaminen ja käyttötietojen luenta onnistuu jokaiselta. Kompressori ja muut kylmäkomponentit on asennettu äänieristettyyn koteloon.

Energyflex antaa mahdollisuuden lisätä siihen vaikkapa vesitakan. CTC GSi-12 lämmittää tarvittaessa vaikka uima-altaan.

                 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Ilma-Vesilämpöpumppu

CTC EcoAir 510M on kierroslukuohjattu lämpöpumppu, joka mukautuu automaattisesti talon lämmitystarpeeseen. Kun talon energiatarve kasvaa, lämpöpumpun teho nousee ja energiatarpeen laskiessa, pumpun teho pienenee. Konstruktio pohjautuu EcoAir 400-sarjaan ja siinä on sama hieno muotoilu ja viimeistely. Päämääränä on ollut säilyttää samat ominaisuudet kuin EcoAir 400 sarjan tuotteissa, luotettavuus, kestävyys sekä hiljaisuus. Tuloksena on lämpöpumppu, jossa on saavutettu korkea COP- arvo ja joka on myös todella hiljainen. Tuote on varustettu kierroslukuohjatulla kopressorilla, jonka teho säätyy automaattisesti talon lämmitystarpeen mukaan.

CTC EcoAir 510M on optimoitu hyödyntämään ilmassa olevaa energiaa tehokkaasti. Se siirtää ilmassa olevan energian lämmitykseen ja käyttöveteen, eikä tarvitse porakaivoa tai maapiiriä.

CTC Eco Air 510M on varustettu automaattisella sulatuksella, jota käytetään vain tarvittaessa. Tämä antaa enemmän tehoa lämmitykseen ja pidentää pumpun käyttöikää. litteessa on vakiona kondessivesiallas lämmityksellä.

CTC EcoAir 510M voidaan liittää CTC EcoZenith i250 hybridivaaraajaan, joka hoitaa pumpun ohjauksen, sekä käyttöveden ja talonlämmityksen. CTC EcoZenith i250 on varustettu värillisellä 4,3” kosketusnäytöllä. Siinä on 2 ylimääräistä yhdettä, joihin voit liittää aurinkokeräimet tai vesitakan. Voit myös lämmittää vaikka uima-allasta lämpöpumpulla.

Toinen vaihtoehto on liittää ilma-vesilämpöpumppu CTC EcoZenith i550Pro hybridivaraajaan. Käyttämällä tätä varaajaa, et välttämättä tarvitse muita erillisiä ohjausjärjestelmiä ja tankkeja. Ohjaus tunnistaa automaattisesti siihen liitetyt komponentit. Se ohjaa komponentteja yhdessä tai useammassa lämmityspiirissä. Lisävaraajia, erilaisia kattiloita ja lämpöpumppuja. Lämpöpumput voivat olla tyypiltään erilaisia ilma-vesi- tai maalämpöpumppuja. Automatiikka osaa valita aina sen tyypin, joka antaa parhaan hyötysuhteen ulkona vallitsevien olosuhteiden mukaan.

CTC ECOZenith i550 Pro.pdf    

 

 

KAUKOLÄMMÖNJAKOKESKUKSET

Kaukolämpö  Suomen yleisin lämmitysmuoto, jonka etuja käyttäjälleen ovat helppous, luotettavuus ja laaja saatavuus. Gebwellin laitteistoilla saat kaukolämmön käyttöösi varmasti ja joustavasti.

Suomessa 80% kaukolämmöstä tuotetaan yhteistuotannossa sähköä tuottavan laitoksen kanssa, jonka ylimääräinen lauhdelämpö käytetään kaukolämpöverkossa. Tällä tavalla voimalan hyötysuhde saadaan korkeaksi ja säästetään energiaa.

Yhteistuotannossa ympäristöpäästöt ovat noin 30% pienemmät kuin tuotettaessa sähköä ja lämpöä erillisissä tuotantolaitoksissa. Se onkin yleisesti tunnustettu keino ilmaston suojelemiseksi, ja sen edistämisen on arvioitu olevan suurin yksittäinen keino vähentää kasvihuonepäästöjä.

Kotimaiset ja laaukkaat G-Power-kaukolämmönjakokeskukset

Gebwellin G-Power-kaukolämmönjakokeskukset sopivat yhtä hyvin uuteen rakennukseen, kuin saneerauskohteeseenkin, ja ne mitoitetaan aina oikean kokoisiksi käyttökohteeseen.

G-Power-lämmönjakokeskukset ovat tehokkaita, luotettavia ja kokonaiskustannuksiltaan edullisi. Lämmönsiirtimellä on viiden vuoden takuu kaukolämpökäytössä kotimaassa ja oheislaitteilla on kahden vuoden takuu.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

 

© 2015 - 2016 Putkityöt Grönroos