Sivukartta LVI Henri Grönroos

KÄYTTÖVESI- JA PATTERIPUTKI REMONTIT SEKÄ MUUTOSTYÖT

KÄYTTÖVESIPUTKET

Henri Grönroosilta kannattaa kysyä tarjousta, jos on mielessä vesiputkistojen uusiminen. Käyttövesiputkiston uusimisessa menee yleensä kahdesta kolmeen päivään ja pääsääntöisesti vesi on poikki vain yhdellä päivällä, joten remontin takia ei tarvitse muuttaa pois kotoa.

Homma alkaa tarvittavien reikien teolla ja komposiiittiputkien asennuksella. Kun kaikki uudet vesiputket ovat mahdollisimman lähellä vesipisteitä, pistetään vesi poikki ja kytketään uudet vanhojen putkien tilalle.

Jokaiseen vesipisteeseen asennetaan myös sulut.

Vanhat vesiputket leikataan poikki ja poistetaan tai jätetään rakenteisiin ja imetään tyhjäksi. Uudet komposiittiputket kytketään kiinni vesipisteisiin ja homma viimeistelyä ja koepaineistusta vaille valmis.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 patteriputket

Patteriputkiremontti etenee periaatteessa samoin, kuin käyttövesiputkiremontti. Siinä asennetaan uudet komposiittiputket jokaisen lämmityspatterin lähelle pinta vetona,  jonka jälkeen tyhjennetään vanhat putket vedestä ja kytketään uudet lämmitysputket pattereihin. Lopuksi täytetään järjestelmä ja varmistetaan, että kaikki patterit lämpenevät, eli vesi kiertää kaikissa pattereissa. Remonttiin menee aikaa noin viikko riippuen pattereiden määrästä.

Jos lämmityspatteri ei lämpene tasaisesti, patterin runko-osa saattaa olla jumissa. Pystyn tällaisessa tapauksessa herkistämään vanhan patterin rungon, jolloin se alkaa taas toimia.

Omakotitalon patteriverkon paine on yleensä n.1bar.

Yleensä ei kannata "ilmata" pattereita turhaan, koska silloin verkostosta lähtee vettä ja paine laskee. Jos kuitenkin on ilmannut pattereita, pitää muistaa lisätä vettä saman verran tilalle.

Paisunta-astian tarkoituksena on ottaa vastaan "ylimääräinen" veden paine lämmitysvaiheessa ja kun vesi jäähtyy, niin paisunta-astiassa oleva paine menee takaisin verkostoon. Näin paine verkostossa pysyy tasaisena kaikissa oloissa.

Jos patteriverkon paisunta-astia on rikki, se saattaa ilmetä järjestelmän paineen alenemisena. Silloin lämmitysvaiheessa varoventtiili päästää ylimääräisen paineen pois ja kun verkosto jäähtyy, niin paine laskee. Näin kun käy pidemmän aikaa, niin painemittari näyttää nollaa ja patterit eivät lämpene.

Samainen ongelma tulee myös, jos varoventtiili on rikki. Jos varoventtiili on jumissa, verkoston paine saattaa nousta liikaa ja hajoittaa verkoston heikoimman kohdan. Silloin vesi pääsee tekemään tuhojaan.

Yleensä omakotitalossa on 1,5bar varoventtiili patteriverkossa. Jos se on vanha, se saattaa päästää paineet jo alle 1 bar paineessa.

Pannuhuoneessa / teknisessä tilassa kannattaa käydä säännöllisesti katsomassa, että kaikki on ok! Siellä olevat laitteet ovat talon arvokkaimmat tai ainakin tärkeimmät. Kun pitää laitteet kunnossa säännöllisellä huololla, talon arvo säilyy ja mitä tärkeintä, tietää itse, miten laitteet toimivat.

Autan milelläni, jos tulee kysymyksiä talon vesiputkituksista!

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  

 

 

© 2015 - 2016 Putkityöt Grönroos